Játra s hlívou ústřičnou

Játra s hlívou ústřičnou300 g kuřecích jater
200 g hlívy ústřičné
1 zelená paprika
2 rajčata
2 cibule
1 dl kuřecího vývaru
1 stroužek česneku
2 lžíce houbové sójové omáčky
olej
oregano
sůl
pepř
citrónová šťáva

Játra s hlívou ústřičnou - postup přípravy

Játra, hlívu ústřičnou a rajčata nakrájíme na menší kousky, papriku a cibuli na nudličky a česnek nadrobno. Na pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, na kterém krátce orestujeme česnek. Přidáme játra, která necháme zatáhnout ze všech stran, dále hlívu ústřičnou, papriku a cibuli. Vše krátce opečeme, přidáme rajčata, ochutíme oreganem, citrónovou šťávou, sójovou omáčkou a přilijeme kuřecí vývar. Na mírném ohni vaříme několik minut a nakonec osolíme a opepříme.

Játra s hlívou ústřičnou můžeme podávat např. s opečenými nudlemi ochucenými sójovou omáčkou.

Vyzkoušejte také další recepty z webu Hlíva ústřičná recepty, např. Hlívu ústřičnou na divoko.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.