Špízy z hlívy ústřičné

Špízy z hlívy ústřičné300 g hlívy ústřičné
150 g anglické slaniny
100 g tvrdého sýra
klobása podle chuti
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
pepř

 

Špízy z hlívy ústřičné - postup přípravy

Hlíva ústřičná se musí nejprve předvařit v osolené vodě. Po jejím vychladnutí nakrájíme na kostky houby, slaninu, klobásu a sýr a střídavě napichujeme ingredience na jehlu nebo špejli. Vše osolíme a opepříme. Hotové špízy z hlívy ústřičné obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance, stejně jako řízek a smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.

Špízy z hlívy ústřičné můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem.

Vyzkoušejte také další chutný recept na karbanátky z hlívy ústřičné, který najdete na našich stránkách Hlíva ústřičná recepty.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.