Polévka z hlívy ústřičné
500 g hlívy ústřičné
2 cibule
3 stroužky česneku
sůl
olej
pepř
majoránka
mletá sladká paprika
hladká mouka
Polévka z hlívy ústřičné - postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji zpěníme. Nakrájenou hlívu přidáme k cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme cca 1 litrem vody. Jakmile je hlíva ústřičná měkká, polévku osolíme, opepříme a přidáme majoránku a prolisovaný česnek. V případě potřeby použijeme k dochucení ještě hovězí bujón. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme do polévky, ve které jíšku vaříme ještě asi 15 minut.
Polévka z hlívy ústřičné nejlépe chutná s čerstvým pečivem.
Ochutnejte také výborné špízy z hlívy ústřičné. Jak na jejich přípravu se dozvíte na webu Hlíva ústřičná recepty.
Dělal jsem. Polévka bez masoxu totálně bez chuti. 500g na litr vody bylo samá houba.. spíš jsem měl pocit, že jím houby než polévku.. Doporučil bych množství hub tak 250g/l a alespon kostku masoxu.