Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné500 g hlívy ústřičné
2 cibule
3 stroužky česneku
sůl
olej
pepř
majoránka
mletá sladká paprika
hladká mouka

Polévka z hlívy ústřičné - postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji zpěníme. Nakrájenou hlívu přidáme k cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme cca 1 litrem vody. Jakmile je hlíva ústřičná měkká, polévku osolíme, opepříme a přidáme majoránku a prolisovaný česnek. V případě potřeby použijeme k dochucení ještě hovězí bujón. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme do polévky, ve které jíšku vaříme ještě asi 15 minut.

Polévka z hlívy ústřičné nejlépe chutná s čerstvým pečivem.

Ochutnejte také výborné špízy z hlívy ústřičné. Jak na jejich přípravu se dozvíte na webu Hlíva ústřičná recepty.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.