Omáčka z hlívy ústřičné

Omáčka z hlívy ústřičné350 g hlívy ústřičné
1 cibule
230 ml smetany
1 kostka bujónu (nebo masový vývar)
olej
hladká mouka
cukr
sůl
bílý pepř
drcený kmín
citrónová šťáva nebo ocet

Omáčka z hlívy ústřičné - postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dorůžova. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na plátky a na cibulce zvolna podusíme přibližně 15 minut se špetkou soli, pepře a kmínu. Podušenou hlívu ústřičnou zalijeme bujónem a necháme vařit. Hladkou mouku rozmícháme se smetanou a pomalu vlijeme k hlívě. Zmírníme plamen a za stálého míchání vaříme ještě asi 15 minut. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou nebo octem.

Omáčka z hlívy ústřičné je vynikající s vařeným hovězím masem a knedlíkem, ale i k uzenému masu nebo jen tak s vejcem natvrdo a houskou.

Vyzkoušejte také recept na Rizoto s hlívou ústřičnou.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.