Nakládaná hlíva ústřičná
hlíva ústřičná
cibule
kořenová zelenina
kopr
Nálev:
1,5 l vody
0,5 l octa (8%)
40 g soli (cca 2 zarovnané polévkové lžíce)
50 g cukru
4 bobkové listy
10 kuliček nového koření
15 kuliček černého pepře
2 lžíce hořčičného semínka
1 lžička koriandru plod)
Nakládaná hlíva ústřičná - postup přípravy
Omytou a nakrájenou hlívu ústřičnou povaříme ve vodě asi ½ hodiny, scedíme a propláchneme ve studené vodě. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a spolu s hlívou a kousky čerstvého kopru vložíme do připravených sklenic na nakládání. Ingredience na nálev smícháme a svaříme asi 5 minut, přecezený nálev nalijeme do sklenic s houbami tak, aby hlíva ústřičná byla zcela ponořená. Sklenice zavíčkujeme, ponoříme do vody a sterilujeme při teplotě 100°C asi 25 minut.
Nakládaná hlíva ústřičná je vynikající do salátů, směsí, omáček, ale i samotná chutná výborně.
Vyzkoušejte také Omáčku z hlívy ústřičné vhodnou k hovězímu masu nebo k uzenému nebo recept na Hlívu ústřičnou v aspiku.
Rozbalit všechny příspěvky