Nakládaná hlíva ústřičná

Nakládaná hlíva ústřičnáhlíva ústřičná
cibule
kořenová zelenina
kopr

Nálev:

1,5 l vody
0,5 l octa (8%)
40 g soli (cca 2 zarovnané polévkové lžíce)
50 g cukru
4 bobkové listy
10 kuliček nového koření
15 kuliček černého pepře
2 lžíce hořčičného semínka
1 lžička koriandru plod)

Nakládaná hlíva ústřičná - postup přípravy

Omytou a nakrájenou hlívu ústřičnou povaříme ve vodě asi ½ hodiny, scedíme a propláchneme ve studené vodě. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a spolu s hlívou a kousky čerstvého kopru vložíme do připravených sklenic na nakládání. Ingredience na nálev smícháme a svaříme asi 5 minut, přecezený nálev nalijeme do sklenic s houbami tak, aby hlíva ústřičná byla zcela ponořená. Sklenice zavíčkujeme, ponoříme do vody a sterilujeme při teplotě 100°C asi 25 minut.

Nakládaná hlíva ústřičná je vynikající do salátů, směsí, omáček, ale i samotná chutná výborně.

Vyzkoušejte také Omáčku z hlívy ústřičné vhodnou k hovězímu masu nebo k uzenému nebo recept na Hlívu ústřičnou v aspiku.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.