Karbanátky z hlívy ústřičné

karbanátky z hlívy ústřičné500 g hlívy ústřičné – klobouky
1 cibule
2 vejce
1 stroužek česneku
½ litru zeleninového vývaru
1 starší rohlík
sklenice mléka
3 lžíce másla
strouhanka
sůl
pepř

 

 

Karbanátky z hlívy ústřičné - postup přípravy

Očištěné klobouky hlívy ústřičné povaříme v zeleninovém vývaru asi půl hodiny, scedíme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Rohlík nakrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem, necháme nasáknout a pak mléko vymačkáme a přidáme k houbám. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, přidáme k hlívě a smícháme ještě spolu s vejci, česnekem, solí a pepřem. Nakonec přijde do těsta strouhanka v takovém množství, aby se daly lehce tvarovat karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji.

Karbanátky z hlívy ústřičné jsou výborné s bramborovou kaší.

Na stránkách Hlíva ústřičná recepty najdete i další chutné úpravy pokrmů z této zázračné houby. Vyzkoušejte například guláš z hlívy ústřičné.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.