Hlíva ústřičná v aspiku

Hlíva ústřičná v aspiku1 sklenice nakládané hlívy ústřičné včetně zeleniny (cca 3 dl)
1 cibule
10 dkg měkkého salámu
2 vejce natvrdo
1 nakládaná okurka
30 g želatiny
1 l vody
sůl
cukr
ocet
petrželka

Hlíva ústřičná v aspiku - postup přípravy

Menší misky „vysteleme“ vejcem natvrdo nakrájeným na plátky, nakládanou hlívu ústřičnou včetně zeleniny scedíme a rozdělíme do misek, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a okurek, kousky měkkého salámu a petrželky.

Do 1 litru vody zamícháme sůl, cukr a ocet a dáme převařit. Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu a rozpustíme ji za stálého míchání v horkém nálevu. Aspikem pak zalijeme misky tak, aby všechny ingredience byly ponořené, a necháme v ledničce ztuhnout.

Vyzkoušejte také recept na výborné Kuře plněné hlívou ústřičnou.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.