Hlíva ústřičná na víně
250 g hlívy ústřičné
2 cibule
2 mrkve
1 petržel
1 malý celer
hladká mouka
1 a ¼ dl bílého vína
tuk na smažení
cukr
sůl
pepř
Hlíva ústřičná na víně - postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na rozehřátém tuku, přidáme hlívu ústřičnou také nakrájenou na malé kousky, osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme, dokud není zelenina měkká a voda odpařená. Přidáme trochu hladké mouky a víno a necháme ještě chvíli odpařit, dochutíme cukrem. Hlíva ústřičná na víně se podává například s houskovým knedlíkem.
Na webu Hlíva ústřičná recepty najdete také recept na Guláš z hlívy ústřičné.
Nový komentář