Hlíva ústřičná na víně

Hlíva ústřičná na víně250 g hlívy ústřičné
2 cibule
2 mrkve
1 petržel
1 malý celer
hladká mouka
1 a ¼ dl bílého vína
tuk na smažení
cukr
sůl
pepř

Hlíva ústřičná na víně - postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na rozehřátém tuku, přidáme hlívu ústřičnou také nakrájenou na malé kousky, osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme, dokud není zelenina měkká a voda odpařená. Přidáme trochu hladké mouky a víno a necháme ještě chvíli odpařit, dochutíme cukrem. Hlíva ústřičná na víně se podává například s houskovým knedlíkem.

Na webu Hlíva ústřičná recepty najdete také recept na Guláš z hlívy ústřičné.

 

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.