Hlíva ústřičná na topince

Pikantní hlíva ústřičná na topince2 krajíce chleba
2 větší hlívy ústřičné (klobouky)
50 g nivy
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
1 lžíce smetany
drcený kmín
sůl
pepř
olej

Pikantní hlíva ústřičná na topince - postup přípravy

Nivu nastrouháme na jemném struhadle, utřeme se změklým máslem a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a přidáme lžíci smetany (místo smetany můžeme použít i mléko).

Klobouky hlívy ústřičné nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, hodně okmínujeme a opečeme na rozpáleném oleji.

Osmažíme topinky, ze kterých ubrouskem vysajeme přebytečný tuk, potřeme pomazánkou a poklademe opečenou hlívou ústřičnou. Podáváme teplé.

Na webu Hlíva ústřičná recepty naleznete také recept na výbornou Hlívu ústřičnou na víně.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.