Hlíva ústřičná na divoko
300 g hlívy ústřičné
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 cibule
máslo
hladká mouka
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
tymián
cukr
ocet
Hlíva ústřičná na divoko - postup přípravy
Hlívu ústřičnou nakrájíme na větší nudličky, kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme. Jakmile je zelenina opečená, přidáme hlívu ústřičnou, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a tymián a společně chvíli smažíme.
Směs podlijeme trochou vody a dusíme doměkka pod pokličkou. Po cca 20 minutách sundáme pokličku a necháme vydusit tekutinu. Zasypeme trochou hladké mouky, promícháme a přilijeme vodu podle toho, jak chceme mít hustou omáčku.
Nakonec ještě omáčku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Vyzkoušejte také recept na Pizzu s hlívou ústřičnou, který naleznete také na webu Hlíva ústřičná recepty.
Rozbalit všechny příspěvky
Dnes jsem vyzkoušela hlívu na divoko a bylo to vynikající. Vařila jsem přesně podle receptu, dávka je tak pro 3-4 osoby. My na knedlíky moc nejsme, tak jsme měli brambory a taky to šlo. Příště zkusím přidat zakysanou smetanu.