Guláš z hlívy ústřičné
500 g hlívy ústřičné
500 g cibule
1 rajský protlak
5 stroužků česneku
sladká mletá paprika
drcený kmín
majoránka
sůl
pepř
sádlo nebo olej
Guláš z hlívy ústřičné - postup přípravy
Na rozpáleném sádle nebo oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou a přidáme omytou a na kousky nakrájenou hlívu. Až se hlíva ústřičná trochu opeče, podlijeme ji trochou vody, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, drcený kmín podle chuti, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou dusit. Jakmile se vydusí voda, přilijeme trochu vody, což opakujeme až do doby, kdy je hlíva ústřičná dostatečně měkká. Ke konci vaření dochutíme guláš z hlívy ústřičné majoránkou, solí a pepřem a necháme přebytečnou vody odpařit již bez pokličky.
Guláš z hlívy ústřičné můžeme posypat čerstvě nakrájenou cibulí nebo do něj dát lžíci kysané smetany, jako příloha se k pokrmu hodí knedlík, těstoviny, noky nebo čerstvý chléb.
Vyzkoušejte také výtečnou polévku z hlívy ústřičné na stránkách Hlíva ústřičná recepty.
Rozbalit všechny příspěvky
Toto je skvělý nápad! Dala bych si s čerstvým chlebem.
Vyzkoušela jsem, je výborný. Půlku jsem si dala s chlebem a druhou jsem dala do lasagní, taky výborné!
Tak to seš teda pěkný prase s těma lasagnema.
Ahojík to vypadá úplně suprově to musím zkusit taky chci říct že půlku si dám s chlebem a druhou ještě nevím s čím asi na servírování použiji takové ty červené talířky s linkou co máme to bude žůůůůůžový :D tlesk tlek tlesk
Už ho děláme běžně asi rok.
Výborný recept, zatím nejlepší guláš, jiný už nedělám :-)