Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné500 g hlívy ústřičné
500 g cibule
1 rajský protlak
5 stroužků česneku
sladká mletá paprika
drcený kmín
majoránka
sůl
pepř
sádlo nebo olej

Guláš z hlívy ústřičné - postup přípravy

Na rozpáleném sádle nebo oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou a přidáme omytou a na kousky nakrájenou hlívu. Až se hlíva ústřičná trochu opeče, podlijeme ji trochou vody, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, drcený kmín podle chuti, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou dusit. Jakmile se vydusí voda, přilijeme trochu vody, což opakujeme až do doby, kdy je hlíva ústřičná dostatečně měkká. Ke konci vaření dochutíme guláš z hlívy ústřičné majoránkou, solí a pepřem a necháme přebytečnou vody odpařit již bez pokličky.

Guláš z hlívy ústřičné můžeme posypat čerstvě nakrájenou cibulí nebo do něj dát lžíci kysané smetany, jako příloha se k pokrmu hodí knedlík, těstoviny, noky nebo čerstvý chléb.

Vyzkoušejte také výtečnou polévku z hlívy ústřičné na stránkách Hlíva ústřičná recepty.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Alena Šuráňková
30. 7. 2013

Toto je skvělý nápad! Dala bych si s čerstvým chlebem.

Andrea Schmalzová
23. 3. 2014

Vyzkoušela jsem, je výborný. Půlku jsem si dala s chlebem a druhou jsem dala do lasagní, taky výborné!

Dana Ježková
26. 9. 2015

Tak to seš teda pěkný prase s těma lasagnema.

Jaňulka Pipulka
30. 6. 2016

Ahojík to vypadá úplně suprově to musím zkusit taky chci říct že půlku si dám s chlebem a druhou ještě nevím s čím asi na servírování použiji takové ty červené talířky s linkou co máme to bude žůůůůůžový :D tlesk tlek tlesk

Kamila
13. 7. 2016

Už ho děláme běžně asi rok.

Hanka
3. 11. 2017

Wau...tak to urcite zkusim...ale to udelam na zpusob bramboroveho gulase at je to bezlepkovy obed ;)