Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné500 g hlívy ústřičné
500 g cibule
1 rajský protlak
5 stroužků česneku
sladká mletá paprika
drcený kmín
majoránka
sůl
pepř
sádlo nebo olej

Guláš z hlívy ústřičné - postup přípravy

Na rozpáleném sádle nebo oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou a přidáme omytou a na kousky nakrájenou hlívu. Až se hlíva ústřičná trochu opeče, podlijeme ji trochou vody, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, drcený kmín podle chuti, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou dusit. Jakmile se vydusí voda, přilijeme trochu vody, což opakujeme až do doby, kdy je hlíva ústřičná dostatečně měkká. Ke konci vaření dochutíme guláš z hlívy ústřičné majoránkou, solí a pepřem a necháme přebytečnou vody odpařit již bez pokličky.

Guláš z hlívy ústřičné můžeme posypat čerstvě nakrájenou cibulí nebo do něj dát lžíci kysané smetany, jako příloha se k pokrmu hodí knedlík, těstoviny, noky nebo čerstvý chléb.

Vyzkoušejte také výtečnou polévku z hlívy ústřičné na stránkách Hlíva ústřičná recepty.

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Alena Šuráňková
30. 7. 2013

Toto je skvělý nápad! Dala bych si s čerstvým chlebem.

Andrea Schmalzová
23. 3. 2014

Vyzkoušela jsem, je výborný. Půlku jsem si dala s chlebem a druhou jsem dala do lasagní, taky výborné!

Dana Ježková
26. 9. 2015

Tak to seš teda pěkný prase s těma lasagnema.

Jaňulka Pipulka
30. 6. 2016

Ahojík to vypadá úplně suprově to musím zkusit taky chci říct že půlku si dám s chlebem a druhou ještě nevím s čím asi na servírování použiji takové ty červené talířky s linkou co máme to bude žůůůůůžový :D tlesk tlek tlesk

Kamila
13. 7. 2016

Už ho děláme běžně asi rok.